woensdag 8 juni 2016

Het verbeteren van interne communicatie

Je denkt lekker aan het werk te zijn, totdat op eens je collega zegt dat je het fout doet. Het blijkt dat de opdracht anders uitgevoerd moest worden dan voorheen.. Oorzaak: slechte interne communicatie. Herken jij dit?
Interne communicatie is uiterst belangrijk binnen een organisatie en daarom is het handig om te weten hoe je interne communicatie binnen een organisatie verbetert.

Elke werknemer heeft een eigen mening en deze kan met andere meningen in conflict raken, dat weerhoudt de manager er soms al snel van om effectief te communiceren . De manager denkt dat het onmogelijk is om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, en werknemers denken dat ook vaak. Het kost veel moeite en tijd, zowel voor de manager als de werknemer maar uiteindelijk is die investering wel de moeite waard. De vraag is dan ook hoe je de interne communicatie kunt verbeteren? Interne communicatie is de sleutel tot succes is een organisatie en van groot belang.

Samenwerken is het sleutelwoord voor het verbeteren van interne communicatie. Hoe beter je samenwerkt, hoe soepeler de communicatie zal verlopen. Door optimaal samen te werken met je werknemer en doordat werknemers onderling samenwerken zorgt dit voor meer inzet. Samenwerken creƫert zelfs de basis van vertrouwen en veiligheid waarin alles bespreekbaar is.

Hieronder staan 10 tips voor medewerkers en managers om interne communicatie te verbeteren:
1.       Laat leidinggevenden het goede voorbeeld geven
2.       Motiveer het delen van informatie, input en dialoog
3.       Vertaal en communiceer je bedrijfsdoelstellingen
4.       Gebruik de juiste communicatietools en –kanalen
5.       Vergader minder en efficiĆ«nter
6.       Zorg voor regelmaat en een overzicht
7.       Zorg voor ondersteuning en opleiding in communicatie
8.       Werk met een intern communicatieplan
9.       Communiceer gefaseerd en in hapklare brokken
10.   Zet in op persoonlijk overleg en een open en transparant communicatiebeleid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten